Dit weekend kamperen we op een unieke en kleinschalige camping in de Achterhoek bij een wijnboer in het parklandschap, grenzend aan de wijngaard. Het is een heerlijk rustige camping, waar elke kampeerplaats beschikt over een eigen gevarieerd uitzicht.

De omgeving van de Oost-Achterhoek heeft veel te bieden aan natuur en cultuur. Voor fietsers is het hier een eldorado, omdat zowel in Nederland als - een steenworp verder - in Duitsland, ontelbare kleine landwegen zijn die het fietsen tot een waar genoegen maken. Er lopen overal fietspadenroutes, die door fietsknooppuntpalen zijn gemarkeerd. Meestal bij plattelandsuitspanningen, die je op hun terras op adem laten komen. Het landschap is zacht glooiend met de zo kenmerkende coulissen (houtwallen tussen landerijen), bossen, en wilde bloemen in de berm.

Ook voor wandelaars zijn er vele mogelijkheden voor korte en lange wandelingen. Het dichtbij liggende Zwillbrocker Venn is een vogelreservaat, waar in de zomer een kolonie flamingo's te zien is. Je kunt een prachtige wandeling om het hele Venn maken, met steeds nieuwe uitzichtjes op dit natuurgebied. Er vandaan loopt een paadje de Nederlandse grens over, dat uitkomt in het natuurgebied De Zwolse Leemputten, van Staatsbosbeheer. Interessant hier zijn de afgravingen van leem voor de steenfabriek, die geleid hebben tot een aantal plassen, omzoomd door groen. Ook hier broeden vele watervogels, en op de wilde bloemen zie je vele soorten vlinders.

Er is geen binnenruimte, wel mogen we een vuur in de vuurschaal maken.  En als het zou regenen, is er ook de mogelijkheid om in één van de rieten stoelen onder de kap van de hooiberg te gaan zitten. De sanitaire voorzieningen zijn nieuw en comfortabel en van een hoog niveau, met o.a. vloerverwarming en doeltreffende afzuiging. Deze voorzieningen zijn ook goed bereikbaar voor minder validen.

De kampeerprijs bedraagt €10 p.p.p.n. all-in. Dit is dus inclusief toeristenbelasting en elektriciteit. Een hond kost €2,50 p.n.

Heb je interesse om met ons mee te kamperen, neem dan voor meer info contact op met Hanneke via: 

De inschrijving sluit begin augustus.